EQE-tutkinto nostaa patenttiosaamisen uudelle tasolle

  • Uutiset
  • 12.10.2021

Liisa Sarnes oppi paljon, kun hän valmistautui eurooppapatenttiasiamiehen tutkintoon. Vaativan kokeen läpäisy on myös asiakkaalle osoitus työn laadusta.

Liisa Sarnes on yksi Laine IP:n kolmesta patenttiasiamiehestä, jotka suorittivat tänä vuonna vaativan EQE-tutkinnon (European Qualifying Examination) ja voivat toimia jatkossa eurooppapatenttiasiamiehenä.

Euroopan patenttivirastoon rekisteröitymisen myötä Liisalla on oikeus edustaa asiakkaita kaikissa viraston käsittelyportaissa suulliset käsittelyt mukaan lukien.

Laineella kokeen läpäisivät myös Liisan kollegat Jouni-Tapio Laaksonen ja Toimi Teelahti. Kolmikko pitää tutkinnon suorittamista tärkeänä etappina työuralla.

Laine IP:n tuoreet eurooppapatenttiasiamiehet Jouni-Tapio Laaksonen, Toimi Teelahti ja Liisa Sarnes

“Tutkinto on patenttialalla arvostettu. Myös asiakkaille se antaa luottamusta ammattitaitooni sekä varmuuden siitä, että hallitsen oleelliset patentointiin liittyvät lakiasiat ja osaan soveltaa niitä käytäntöön”, Liisa toteaa.

Palkitsevaa pänttäämistä

Liisa valmistautui tutkintoon muun muassa tekemällä ja käymällä läpi aiempien vuosien kokeita. Niiden avulla oppi hahmottamaan, millaisia vastauksia kysymysten laatijat kandidaateilta odottavat.

“Tutkintoon valmistautuminen oli palkitsevaa, vaikka pänttääminen ei välillä kovin kivalta tuntunutkaan. Puserrus oli kuitenkin vaivannäön arvoista, kun oikeasti oppi uusia asioita.”

EQE-tutkinto on vaativa, sillä keskimäärin vain alle puolet osallistujista pääsee sen läpi. Liisan mielestä on hyvä, että rima on korkealle. Onhan eurooppapatenttiasiamiehen työkin erittäin haasteellista

“Haasteellisin oli kokeen lakiosio. Käytäntöä koskeviin osioihin olin saanut jo hyvää harjoitusta päivittäisessä työssäni. Myös keskusteluista Laineen opintopiirissä oli paljon hyötyä.”

Vuonna 2017 Laineelle siirtynyt Liisa opiskeli diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistossa pääaineenaan kemiantekniikkaa. Diplomityönsä hän teki työskennellessään yliopiston tutkimusryhmässä ja siirtyi tämän jälkeen töihin energia-alan yritykseen.

Laineen kemiantiimissä työskentelevän Liisan asiakaskunta koostuu kemian-, metsä-, elintarvike- sekä materiaali- ja polymeerikemianteollisuuden yrityksistä. Häntä kiinnostavat uudet keksinnöt, tekniikan kehityksen seuraaminen ja vuorovaikutus asiakkaiden kanssa.

“Patenttiasiamiehen työ on monipuolista, sillä se koostuu konsultoinnista ja patenttiprosessien käytännön hoitamisesta. Jokainen päivä tuo mukanaan uusia haasteita.”

 

Teksti: Matti Remes

Kuvat: Laine IP

Jaa artikkeli