Huijauslaskuja liikkeellä

Haluamme ystävällisesti varoittaa kaikkia asiakkaitamme sekä muita ennen kaikkea tavaramerkkien haltijoita eri tahojen yhteydenotoista, jotka koskevat etenkin vanhenevien ja uudistamista vaativien rekisteröintien ylläpitoa. Olemme huomanneet, että alalle on tullut useampia toimijoita, jotka tarjoavat palveluaan tavaramerkkien uudistamismaksuihin liittyen tarkoituksellisesti puutteellisin tiedon.

Lähetetyissä kirjeissä laskun perusteet sekä arvonlisäverotusta koskevat tiedot ovat epäselviä ja lisäksi vaadittu palkkio toimenpiteiden tekemisestä on erittäin korkea.

Kesälomakaudella kannattaa olla erityisen tarkkana

Toivomme, että varsinkin nyt, kun kesälomakausi lähestyy, kaikissa yrityksissä ollaan erittäin tarkkana siitä, millaisia laskuja yrityksiin tulee. Liikkeellä on todella paljon erityisesti tavaramerkkeihin, mutta myös mallisuojiin sekä patentteihin ja niitä koskevien oikeuksien ylläpito- ja hakemusmaksuihin liittyviä huijauslaskuja.

Mikäli teillä ei ole omaa rekisteröityä asiamiestä, joka huolehtii virastokirjeenvaihdosta ja määräajoista, kannattaa tarkistaa jokaisen laskun todenperäisyys joko Patentti- ja rekisterihallituksesta tai luotettavalta asiamiestoimistolta.

Niillä, joiden tavaramerkki-, malli- ja patenttiasiat ovat Laine IP Oy:n hoidossa, kaikki virallinen posti ja maksuliikenne virastoihin kulkee kauttamme.

Rekisteröintejä koskevien tietojen tarkistaminen ja päivittäminen

Haluamme samalla muistuttaa, että uuden tavaramerkkilain myötä, vanhojen tavaramerkkien haltijoiden tulee huolellisesti tarkistaa omaa rekisteröintiään koskevat tiedot sekä mahdollisesti uudistamisen yhteydessä päivittää muuttuneet tavara- ja palveluluettelot sekä haltijaa koskevat tiedot.

Annamme mielellämme lisätietoja ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiinne liittyen tavaramerkkiuudistuksiin ja tietojen päivittämiseen.

Kirjoittaja

Jaa artikkeli