Laineella patenttiasiamiesuralle

  • Avoimet työpaikat
  • 1.11.2023

Patenttiasiamiehen monipuolinen arki

Patenttiasiamiehen työnkuva voi monelle olla mystinen. Alalle tulijoiden mielikuvat voivatkin perustua uutisten patenttiriitoihin tai työkavereilta kuultuihin juttuihin. Patenttiasiamiehen arki on monipuolista: tyypillinen työpäivä sisältää yleensä asiakkaan edun ajamista virastokäsittelyissä. Hyvin usein myös keskustellaan keksijöiden kanssa uusista innovaatioista. Hyvät viestintätaidot, kyky omaksua uutta sekä hyvät istumalihakset ovatkin asiamiehelle tärkeitä ominaisuuksia.

Kouluttautuminen patenttiasiamieheksi vaatii opiskelun lisäksi myös paljon käytännön harjoittelua. Laine IP panostaa vahvasti asiamiehen osaamisen kehittämiseen koko uran ajan.

Vaikka moni asiamiesharjoittelija tulee alalle ilman aikaisempaa kokemusta, kokeneet kollegat ja selkeä koulutus- ja urapolku auttavat alkuun. Uudesta tulokkaasta voikin kehittyä muutamassa vuodessa asiakkaan luottokumppani, jonka osaamista vahvistaa tarvittaessa laaja tiimi alan huippuasiantuntijoita.

Asiamieheksi kouluttautuminen hyvässä seurassa

Moni Laineen asiantuntija on tullut meille harjoittelijana ja kouluttautunut asiamieheksi talon sisällä. Siispä asiamiesten kouluttaminen on aina ollut meillä tärkeässä roolissa. Asiamiesharjoittelijoiden kouluttamiseen osallistuvat meillä lähes kaikki asiantuntijat, mukaan lukien useita kokeneita kouluttajia, nuoria asiamiehiä sekä vertaisia – meillä asiamiesharjoittelija ei jää yksin.

Käytännön työtehtäviä on tarjolla laaja ja kansainvälinen kattaus heti alusta alkaen, mikä antaa hyvät eväät uralle. Patenttialan kokeisiin, joiden läpäisy on pätevöitymisen edellytyksenä, hyödynnämme sekä sisäisiä että ulkoisia koulutuksia. Asiamiehen koulutusjakso kestää yleensä 2 vuotta, jonka aikana työskennellään myös itsenäisesti koko ajan enemmän.

Laineella uudet kollegat otetaan lämmöllä joukkoon mukaan riippumatta heidän työkokemuksestaan. Koko työyhteisö tukee harjoittelijoiden kehitystä ja kokeneilta kollegoilta löytyy aina aikaa vastata kysymyksiin.”, kertoo patentti-insinööri Tiia-Riikka Kittilä, joka on aloittanut Laineella 2021.

Myös asiamies pääsee oppimaan uutta

Patenttiasiamies ei ole koskaan ”valmis”, koska työtehtävät koskevat hyvin usein nimenomaan uusia innovaatioita. Lisäksi asiamiehen on pysyttävä ajan tasalla lainsäädännön muutoksista niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Opiskeltavaa siis riittää koko uran ajalle sekä tekniikan että lainsäädännön saralla.

Eurooppapatenttiasiamies Jouni Laaksonen on aloittanut Laineella 2012 ja on pätevöitynyt Laineen sisäisten koulutuksien ja vertaisten tuella.

Laine on tukenut opiskelua alkutaipaleesta asti, ja asiamiestyötä pääsee kehittämään jatkuvasti.”, toteaa Jouni, ja jatkaa: ”Meillä on hyvä ja kannustava yhteistyön henki ja kollegoilta voi aina tarvittaessa kysyä neuvoja ja mielipiteitä.”.

Liity joukkoomme

Tämä on erinomainen mahdollisuus palkallisesti kouluttautua kansainväliselle alalle, jossa on monipuoliset työmahdollisuudet ja asiantuntijoista on jatkuva kysyntä. Koulutamme vuosittain uusia patenttiasiamiehiä alalle.

Mikäli olet jo valmistunut tai pian valmistumassa yliopistosta tekniikan tai luonnontieteiden alueelta ja olet kiinnostunut kehittymään patenttialan konsultoivaksi asiantuntijaksi, ota yhteyttä:

Kemia ja biokemia: hanna.lauren@laineip.fi

ICT/sähkötekniikka/fysiikka/automaatio/mekaniikka: jussi.jaatinen@laineip.fi

Jaa artikkeli