Lakipalvelut

Laine IP:n lakitiimi auttaa erilaisissa IPR-liitännäisissä sopimus- ja riita-asioissa. Tavoitteemme on toimia ajoissa ja ennakoiden, jolloin käytössämme ovat parhaat mahdolliset vaihtoehdot. Kaikissa tilanteissa haemme aktiivisesti, asiakkaamme kokonaistilanne huomioiden, parasta mahdollista ratkaisua, niin kaupallisesti kuin juridisestikin arvioiden.

Sopimusjuridiikka

Hoidamme immateriaalioikeuksiin liittyviä sopimusasioita (suomeksi ja englanniksi), joista yleisimmät ovat:

  • lisenssisopimukset,
  • yhteistyösopimukset,
  • salassapitosopimukset,
  • jakelusopimukset, sekä
  • keksintöihin, patentteihin, mallisuojaan ja tavaramerkkeihin liittyvät omistajuus- ja siirtosopimukset.

Riidanratkaisu, valvontapalvelut ja oikeudenkäynnit

Lisäksi lakipalvelumme kattavat monipuoliset riidan ratkaisuun liittyvät palvelut, kuten sovintoneuvottelut, valvontapalvelun sekä asiakkaiden avustamisen erityisesti markkinaoikeudessa.

Hoidamme erityisesti tavaramerkkeihin ja mallirekisteröinteihin liittyviä riitoja sekä toimimme patenttiriidoissa taustatukena asiakkaalle sekä toisille asiamiehille.

Keksintöjen ja IPR:n omistamiseen ja hoitamiseen liittyvä neuvonta sekä koulutuspalvelut

Seuraamme tiiviisti IPR-alan kehitystä ja neuvomme asiakkaitamme aktiivisesti keksintöjen ja IPR:n omistamiseen liittyvissä asioissa ja viranomaisilmoituksissa. Lisäksi lakimiehemme tarjoavat monipuolista ja asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityä koulutusta mm. IPR-liitännäisistä sopimuksista, kaupallisista hyödyntämissopimuksista, tavaramerkkien oikeasta käytöstä, kansainvälisistä tavaramerkki- ja mallirekisteröinneistä.

Laine IP:n lakitiimi

Lakimiehemme ovat IPR -oikeuteen erikoistuneita asiantuntijoita. Reijo Kokko ja Jemina Koskela ovat luvan saaneita oikeudenkäyntiavustajia ja muut lakiasioissa asiakkaitamme palvelevat IPR -lakimiehemme ovat Tom-Erik Hagelberg (Tom betjänar även på svenska) ja US-lakimies Mark Scott.

Ota rohkeasti ja ennen kaikkea ajoissa yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Reijo, Jemina, Tom-Erik & Mark