USPTO myönsi kymmenennen miljoonannen patentin

Kuten huhtikuussa kerroimme, Yhdysvaltain patenttivirasto on nyt virallisesti myöntänyt patentin numero 10,000,000. Tämä kymmenes miljoonas patentti eli  ”Patent Ten Million” on otsikoltaan “Coherent LADAR using intra-pixel quadrature detection”  eli vapaasti suomennettuna Koherentti LADAR-menetelmä käyttäen intra-pikseli kvadratuuri-tunnistusta.

Keksijänä on Joseph Marron ja patentti on myönnetty Raytheon-yhtiölle. Patenttihakemus on pantu vireille 10. maaliskuuta 2015 ja hakemus julkaistiin 15. syyskuuta, 2016. Patentti myönnettiin yhden välipäätöksen jälkeen.

Kuva patentista: “Coherent LADAR using intra-pixel quadrature detection”

LADAR (Laser detection and ranging) on samankaltainen teknologia kuin tutka (radar). Eroavaisuutena LADARissa maali valaistaan laserilla ja paluusäde tunnistetaan optisella sensorilla. Teknologia on käytössä mm. kuskittomissa autoissa sekä videopelissä, konenäössä ja muilla tekniikan aloilla.

Lyhyesti selitettynä keksintö parantaa LADAR- teknologiaa seuraavalla tavalla: ensin kohde (123) valaistaan laserilla (122). Kohteesta heijastuva säde (124) fokusoidaan kuvausoptiikalla (125) tunnistusmatriisille (126). Palatessaan kohteesta heijastussäde interferoi lokaalioskillaattorin valoa (127). Tunnistusmatriisin valoherkkää aluetta näytteistetään neljä kertaa kellosyklin aikana kvadratuuritekijöiden muodostamiseksi, mistä voidaan laskea tietoa maalista perustuen heijastussäteen ja lokaalioskillaattorin väliseen interferenssiin.

Kymmenennen miljoonannen patentin myötä USPTO myös vaihtoi patenttikirjan kantta. Vanha kansi oli käytössä vuodesta 1985 tähän päivään saakka, joten uusi kuvitus ei vaihtune ihan heti.  Mikäli siis haluat uudistetun US-patentin vanhojen rinnalle tai ensimmäiseksi patentiksi, ota yhteyttä Seppo Laineen US-tiimiin ­ – meidänkin asiakkaallemme on jo myönnetty uuden designin mukainen US-patentti.

Linkki patenttiin (USPTO)

Linkki 10 million patents sivustolle (USPTO)

 

Kirjoittaja

Jaa artikkeli

Avainsanat

,