UPC uutinen – aikataulu vahvistettu!

UPC aloittaa toimintansa 1.6.2023

Yhdistetyn patenttituomioistuimen (Unified Patent Court, UPC) toiminnan aloituksen ajankohta on vahvistunut. Saksa on tallettanut UPC-sopimuksen (UPC Agreement) ratifiointiasiakirjan 17.2.2023 ja Saksan ratifiointi oli viimeinen tarvittava ratifiointi, jotta lähtölaskenta UPC:n toiminnan aloittamiseen voidaan käynnistää. Näin ollen sunrise-jakso tulee alkamaan 1.3.2023 ja UPC aloittamaan toimintansa 1.6.2023.

Oman strategian läpikäynti suositeltavaa

Suosittelemme omien eurooppapatenttien ja -hakemusten tilanteen käymistä läpi viimeistään nyt, jos sitä ei ole vielä tehty. Suosittelemme myös oman strategian miettimistä yhtenäispatentin (Unitary Patent, UP) ja UPC:n suhteen.

Voimassa olevat eurooppapatentit tulevat kuulumaan UPC:n toimivallan alle, jos niitä ei erikseen suljeta pois (opt-out). On siis hyvä miettiä onko tarpeen käyttää opt-out -mahdollisuutta ennen UPC:n voimaantuloa, jotta voidaan suojautua 1. päivän kanteelta, mikä lukitsisi oman eurooppapatentin UPC:n toimivallan alle. Opt-out mahdollisuus aukeaa kolme kuukautta ennen UPC:n voimaantuloa (ns. sunrise-jakso).

Toimintasuositukset EP-asiamieheltäsi

Mikäli strategiasi yhtenäispatentin ja UPC:n osalta on vielä suunnitteilla tai tarvitset lisätietoa/suosituksen, Laineen EP-asiamiehesi ja UPC-erityisasiantuntijaryhmämme (upc@laineip.fi) auttavat eteenpäin. Esimerkiksi Eurooppapatenttisalkun yhtenäispatentti-valmistelupaketin myötä saat asiantuntijamme suositukset portfoliollesi.

Alkuperäinen uutinen löytyy täältä.

 

Kirjoittaja

Jaa artikkeli